Webinar | Er du kjent med hvilke muligheter styringsretten gir?

I samarbeid med GCE Blue Maritime inviterer SANDS til en serie med korte webinarer der vi gir våre beste råd og tips til arbeidsgivere om problemstillinger gjennom hele arbeidsforholdet fra ansettelse til opphør.

Arbeidsforholdet fra A til O

Arbeidsgivers styringsrett formuleres tradisjonelt som retten til å lede, fordele og kontrollere arbeidet i virksomheten. Styringsretten er likevel ikke mer enn en «restkompetanse» som er underlagt begrensinger av arbeidsavtalen, eventuelle tariffavtaler, praksis og flere sentrale lover for arbeidslivet. I tillegg begrenses styringsretten av allmenne saklighetsnormer.

Koronapandemien har aktualisert behov for både endringsprosesser og gjennomføring av kontrolltiltak, som innføring av hjemmekontor, endring av arbeidsoppgaver og koronatesting. Arbeidsgivers styringsrett har stått sentralt og vært gjenstand for en rekke diskusjoner gjennom hele pandemien. Ved ekstraordinære situasjoner som den vi er inne i oppstår også spørsmålet om arbeidsgivers styringsrett kan utvides utover de normale rammer.

Så hva ligger egentlig til arbeidsgivers styringsrett og hvor vidt er arbeidsgivers handlingsrom? Vi belyser mulighetene og begrensningene for endringer i arbeidsforhold og innføring av kontrolltiltak på arbeidsplassen.

I tillegg til programleder Elisabeth Solvang og SANDS’ arbeidsrettseksperter, får vi besøk av Ingebjørg Rønning, HR Business Partner – Global Customer Support i Kongsberg Maritime AS, som deler sine praktiske erfaringer rundt temaet.

Tidspunkt og påmelding 
Webinaret sendes fra studio torsdag den 7. oktober kl. 08.30 – 09.30. Meld deg på ved å trykke på denne linken. Det er ingen deltakeravgift.

Vel møtt!