Lars Selmar Alsaker

Partner

Telefon
E-post
Last ned
Last ned
Prosjektass.

Lars Alsaker er spesialisert innenfor offentlig rett og forvaltningsrett. Han har gjennom en årrekke bistått kunder i plan- og bygningsrett og havbruksrett.

Bistanden til kunder i havbruksnæringen omfatter regulatoriske utfordringer knyttet til konsesjonsrunder, lokalitetsklareringssaker, saker om fiskehelse og smittevern og sanksjonssaker. Han skriver jevnlig om disse temaene i Norsk Fiskerinæring, Norsk Sjømat, fiskejuss.no og andre publikasjoner. Lars inngår i teamet som leverer advokattjenester til Norske Sjømatbedrifters Landsforening. Han er rangert som nr. 1 i kategorien Up and Coming-listen for fiskeri og havbruk (Finansavisens advokatundersøkelse 2016).

Innen plan- og bygningsrett bistår han i reguleringsprosesser, dispensasjonssaker, byggesøknader, refusjonssaker og ulike klagesaksbehandlinger. Han deltar som foreleser og sensor på Universitetet i Bergen sitt kurs i plan- og bygningsrett. Han bidrar regelmessig med artikler om plan- og bygningsrett i Bygg industrien og i bloggen byggejuss.no.

Lars har også betydelig prosedyreerfaring.

2009 -

SANDS Advokatfirma DA

Partner
2008 - 2009

Advokatfirmaet DLA Piper DA

Advokat
2005 - 2007

Den norske FN-delegasjonen i New York

Abassadesekretær
2003 - 2005

Advokatfirmaet DLA Piper Nordic

Advokatfullmektig
2000 - 2003

Den norske ambassade i Canberra

Ambassadesekretær
1998 - 2000

Utenriksdepartementet

Aspirantkurs
1994 - 2000

Fylkesmannen i Finnmark og Hordaland

Div engasjement
1998

Universitetet i Bergen

Cand. Jur.